JAAA! Dunder fikk pris!

Klokka 4 på natta i Beijing fikk regissør vite at "Dunder" om få timer ville annonseres som vinner av beste barnefilm under Fredrikstad Animation Festival. Ettersom Fabelfjord var i Kina fikk vi desverre ikke tatt imot prisen, men en lykkelig reggsiør fikk formidlet et liten takketale via e-post. 

– En stor del av bidragene kom fra regionen, og det ga et enormt skyv å kjenne at folk i nord støttet oss. Det var veldig kult og kjempeartig at vi vant Golden Gunnar. Prisen er oppkalt etter Gunnar Strøm, grunnleggeren av norsk animasjonsutdanning, sier Skandfer til iTromsø.

I juryens begrunnelse heter det: «Filmen er flere ting på én gang. Den er koselig, morsom og litt skummel, med fine og spesielle figurer».

Ny monstertur til Kina

I november dro hele Fabelfjord til Shanghai for å delta på Nordic Design and Innovation Week. 
Sammen med kvalitetsprodukter som Stokke og Voss fikk vi profilere oss og filmene våre på stand midt i Sanghai. 

Vi hadde to Dunderly-show hvor Endre Lund Eriksen leste bok, og Endre Skandfer fortalte om hvordan vi lagde "Dunder". Deretter skapte vi nye og fantastifulle monstre sammen med barna og viste filmen. 

NORDLENDINGEN TAR AV 

I høst har vi produsert en film for Agenda Nord-Norge og Sparebanke Nord-Norge. Filmen tar, på humoristisk vis, for seg utfordringene som nordlendingen har hatt i alle år. 

- Ideen var å lage en liten film inspirert av den franske animasjonsserien «Det var en gang et menneske». Vi bruker musikken derfra og litt av den samme fortellermåte. Vi går i full fart gjennom 10.000 år av nordlendingens historie, fra istiden og fram til i dag, og litt framover i tid, forteller manusforfatter Endre Lund Eriksen til Nordlys.

Filmen ble lansert under Agenda Nord-Norges konferanse i Alta - og samtidig publisert i flere Nordnorske aviser. 
- Den hadde over 20.000 visninger på vår vimeoside i løpet av de første to døgnene etter at den ble sluppet. I tillegg kommer alle visningene på nettavisene. Det er helt klart den mest sette av alle våre oppdragsfilmer. 

DUNDERPREMIERE!

HEI ALLE MONSTERVENNER!

Førstkommende lørdag 23. januar braker det løs! Vi inviterer store og små monstervenner til premierevisning av Dunder på utekinoen på torget i Tromsø! Vi gleder oss stort til å vise frem filmen i hjertet av byen vår. Byen som har støttet oss på så mange måter i denne produksjonen. 

Vi lover masse ludibunder! Det blir underholdning, gratis solboller, monstrene kommer for å hilse på barna og så det vi gleder oss mest til - visning av Dunder. 

Etter Dunder blir det mer monsterfilm - når TIFF viser den flotte filmen  "Monsterbedriften"

Arrangementet er gratis og vi håper å se mange av dere i morgen!

TEASER!!!

Det er stor stas å endelig kunne vise frem de første bildene fra kortfilmen Dunder. 

Bakgrunnene er laget av miniatyrsett som vi fotograferte på Filmcamp i Troms. Siden april har animatørene jobbet med å gi karakterene liv, og nå nærmer vi oss sluttfasen av animasjonen. Det har vært en magisk reise hvor vi har sett universet gå over i en ny dimensjon. 

- Det er fantastisk å se Bulder og de andre monstrene som jeg har jobbet så mye med komme til liv, med en mimikk som er helt fantastisk, sier manusforfatter Endre Lund Eriksen.

Vi har nylig startet en pelskampanje - for å få pels til monstrene. Den omtales som verdens søteste folkefinansieringskampanje - sjekk den ut dunderlyfilm.com

Help monstrene å få pels

Målet om ferdigstillelse av kortfilmen "Dunder" er ikke langt unna. Vi jobber på spreng og målet er å kunne ha en storslagen premiere like over nyttår. Men så har det seg sånn at vi har fått en hårete utfordring - vi trenger pels til monstrene. Vi har derfor startet en pelskampanje på dunderlyfilm.com - og har du mulighet så setter vi veldig stor pris på et lite eller stort bidrag. 

Vi har laget en liste med fine gjenytelser som du kan velge blant - eventuelt så kan du donere det beløpet du selv ønsker.  For eksempel så kan du kjøpe pelsen til et spesifikt shot i filmen og få et kvalitetstrykk av akkurat det shotet. Det vil være signert av regissør Endre Skandfer, og som en bonus får du en eksklusiv pelstust. 

Ta en titt på kampanjevideoen vår! 

APP, APP, APP!

Over sommeren har vi jobbet med en oppdragsfilm for UIT - Norges Arktiske Universitet. Filmen skulle være ferdig til semesterstart da viktige endringer på universitetsområdet måtte kommuniseres bredt. 

Vi fikk i oppdrag å lage en animasjonsfilm som på en underholdende og informativ måte kommuniserte budskapet om at det fra 1. september ble innført parkeringsavgift på parkeringsplasser hvor de tidligere hadde vært gratis å parkere. 

Vi pitchet en historie i crime noir-stil, og sluttresultatet kan dere se her: 

Manus og regi: Endre Lund Eriksen
Design og animasjon: Miran Kevic
Lyddesign: Andreas Wangsbro
Stemmer: Anethe Alfsvåg & Endre Lund Eriksen

Takk for oppdraget!