I byen Tromsø, på nesten 70 grader nord, filmselskapet Fabelfjord, som særlig har spesialisert seg på animasjonsfilm. Omslynget av energien fra det mystiske nordlyset om vinteren, og den spetakulære midnattsola om sommeren, skaper vi inspirerende og engasjerende historier for barn og de som er unge til sinns.

Med tre nordlendinger i førersetet ligger det nordnorske lynnet og den noe særegne humoren godt forankret i det vi gjør. 
 

FABELFJORD ER EID OG DREVET AV:

photo-2.JPG

MERETE KORSBERG
Daglig leder, produsent

Merete har jobbet med dokumentarfilm i Australia, og med produksjon av barne-tv i Singapore. I Norge har hun lang fartstid innen mediebransjen, og har blant annet jobbet som salgs- og markedsansvarlig for Lofoten kulturhus. 

I Fabelfjord har Merete vært produsent på kortfilmene “Dunder” (2016), “Theodors Magiske Revansj” (2017), “Rudy og lynmonsteret” (2019) og “Menneskets Opprinnelse” (2019) - produsert i samarbeid med Norwegian Toolbox.

I tillegg har Merete vært produsent på en lang rekke oppdragsfilmer som Fabelfjord har laget.

Endre-Skandfer.jpg

ENDRE SKANDFER
Art director, regissør

Endre har mer enn femten års bakgrunn fra animasjons-bransjen. Han har regissert flere kortfilmer og en rekke reklamefilmer, oppdragsfilmer og musikkvideoer, i tillegg til TV-serien "Kutoppen". Han har tidligere jobbet for de største animasjonsselskapene i Norge som Qvisten Animation, Filmkameratene, Storm Studios og Mikrofilm. 

I Fabelfjord har han hatt regi på kortfilmene “Rudy og Lynmonsteret” (2019) og “Dunder” (2016) samt en lang rekke oppdragsfilmer.

Endre er også en populær illustratør, og har siden “Skylappjenta” (skrevet av iram Haq) illustrert en rekke barnebøker, deriblant Dunderly-bøkene skrevet av Endre Lund Eriksen. Endre er også en av skaperne av den suksessrike tegneserien Krügher & Krogh, der han blant annet har ansvaret for manus.

Endres hjemmeside
Wikipedia om Skandfer

lunderisken.jpeg

ENDRE LUND ERIKSEN
Manusforfatter, utviklingsprodusent

Endre er en prisbelønt og anerkjent barnebokforfatter. Han har også skrevet manus til spillefilmene "Pitbullterje" og "Svein og rotta og UFO-mysteriet". I Fabelfjord har han skrevet manus til kortfilmene “Dunder" (2016), “Theodors magiske revansj” (2017) og “Rudy og lynmonsteret” (2019). Han har også skrevet manus og hatt regi på flere oppdragsfilmer produsert av Fabelfjord.

Endre var en av initiativtakerne og den første festivalsjefen for Tromsø Internasjonale Filmfestivals barnefilmfestival TIFF Junior (tidligere kalt Verdens Beste - Tromsø Barnefilmfestival).

Endre har også skrevet manus og regissert mange av episodene i NRK Supers barne-tv-serie “Planetpatruljen” (2018-2019).

Endres hjemmeside
Wikipedia om Eriksen