Awards at Fredrikstad Animation Festival

Pjotr Sapegins animated short “Origin of man” (“Menneskets Opprinnelse”) wont the Audience Award at Fredrikstad Animation Festival 2019. Fabelfjords animated short “Rudy and the lightning monster” (“Rudy og lynmonsteret”) also got an honorary mention from the Children´s Jury.

“Origin of man” is produced by Merete Korsberg and is a co-production between Norwegian Toolbox and Fabelfjord.

“Rudy and the lightning monster” is directed by Endre Skandfer, written by Endre Lund Eriksen and produced by Merete Korsberg.

Director Pjotr Sapegin recievs the The Golde Gunnar for his shortfilm “Origin of man” at Fredrikstad Animation Festival.

Director Pjotr Sapegin recievs the The Golde Gunnar for his shortfilm “Origin of man” at Fredrikstad Animation Festival.

Still from “Rudy and the lighning monster” (2019) directed by Endre Skandfer.

Still from “Rudy and the lighning monster” (2019) directed by Endre Skandfer.

Award at Cinekid

Jippi! Fabelfjord was awarded with Filmmore Post-Production Award at Cinekid.

Fabelfjord pitched the feature film project “The Summer Dad turned gay” at the Cinekids Co-Production Junior Market. We got a lot of good feedback on our pitch, and a lot of interest from potential co-producers, distributors and sales agent. A Ducth co-producer is allready on board: Burny Bos and Phantavision.

The jury selected “The Summer Dad turney gay” as the winner of the Post-Production Award. The award concists of post-production services from Filmmore.

LINKS:

Cinekid: Winners Junior Co-Prodution market announced

ITromsø 25.10.2019: Kommende Tromsøfilm fikk pris i Amsterdam

Producer Merete Korsberg, Jury members Greet Stevens (BE), Judy Steenman (NL) and scriptwriter/writer of the original novel, Endre Lund Eriksen. Photo: Cinekid festival.

Producer Merete Korsberg, Jury members Greet Stevens (BE), Judy Steenman (NL) and scriptwriter/writer of the original novel, Endre Lund Eriksen. Photo: Cinekid festival.

JAAA! Dunder fikk pris!

Klokka 4 på natta i Beijing fikk regissør vite at "Dunder" om få timer ville annonseres som vinner av beste barnefilm under Fredrikstad Animation Festival. Ettersom Fabelfjord var i Kina fikk vi desverre ikke tatt imot prisen, men en lykkelig reggsiør fikk formidlet et liten takketale via e-post. 

– En stor del av bidragene kom fra regionen, og det ga et enormt skyv å kjenne at folk i nord støttet oss. Det var veldig kult og kjempeartig at vi vant Golden Gunnar. Prisen er oppkalt etter Gunnar Strøm, grunnleggeren av norsk animasjonsutdanning, sier Skandfer til iTromsø.

I juryens begrunnelse heter det: «Filmen er flere ting på én gang. Den er koselig, morsom og litt skummel, med fine og spesielle figurer».

Ny monstertur til Kina

I november dro hele Fabelfjord til Shanghai for å delta på Nordic Design and Innovation Week. 
Sammen med kvalitetsprodukter som Stokke og Voss fikk vi profilere oss og filmene våre på stand midt i Sanghai. 

Vi hadde to Dunderly-show hvor Endre Lund Eriksen leste bok, og Endre Skandfer fortalte om hvordan vi lagde "Dunder". Deretter skapte vi nye og fantastifulle monstre sammen med barna og viste filmen. 

NORDLENDINGEN TAR AV 

I høst har vi produsert en film for Agenda Nord-Norge og Sparebanke Nord-Norge. Filmen tar, på humoristisk vis, for seg utfordringene som nordlendingen har hatt i alle år. 

- Ideen var å lage en liten film inspirert av den franske animasjonsserien «Det var en gang et menneske». Vi bruker musikken derfra og litt av den samme fortellermåte. Vi går i full fart gjennom 10.000 år av nordlendingens historie, fra istiden og fram til i dag, og litt framover i tid, forteller manusforfatter Endre Lund Eriksen til Nordlys.

Filmen ble lansert under Agenda Nord-Norges konferanse i Alta - og samtidig publisert i flere Nordnorske aviser. 
- Den hadde over 20.000 visninger på vår vimeoside i løpet av de første to døgnene etter at den ble sluppet. I tillegg kommer alle visningene på nettavisene. Det er helt klart den mest sette av alle våre oppdragsfilmer. 

DUNDERPREMIERE!

HEI ALLE MONSTERVENNER!

Førstkommende lørdag 23. januar braker det løs! Vi inviterer store og små monstervenner til premierevisning av Dunder på utekinoen på torget i Tromsø! Vi gleder oss stort til å vise frem filmen i hjertet av byen vår. Byen som har støttet oss på så mange måter i denne produksjonen. 

Vi lover masse ludibunder! Det blir underholdning, gratis solboller, monstrene kommer for å hilse på barna og så det vi gleder oss mest til - visning av Dunder. 

Etter Dunder blir det mer monsterfilm - når TIFF viser den flotte filmen  "Monsterbedriften"

Arrangementet er gratis og vi håper å se mange av dere i morgen!

TEASER!!!

Det er stor stas å endelig kunne vise frem de første bildene fra kortfilmen Dunder. 

Bakgrunnene er laget av miniatyrsett som vi fotograferte på Filmcamp i Troms. Siden april har animatørene jobbet med å gi karakterene liv, og nå nærmer vi oss sluttfasen av animasjonen. Det har vært en magisk reise hvor vi har sett universet gå over i en ny dimensjon. 

- Det er fantastisk å se Bulder og de andre monstrene som jeg har jobbet så mye med komme til liv, med en mimikk som er helt fantastisk, sier manusforfatter Endre Lund Eriksen.

Vi har nylig startet en pelskampanje - for å få pels til monstrene. Den omtales som verdens søteste folkefinansieringskampanje - sjekk den ut dunderlyfilm.com