Monstrene får pels

HIMALAYA! Etter en heftig innspurt kom vi så å si i mål med folkefinanseringen av Dunderly-kortfilmen. Dermed får monstrene pels til premieren i januar.

Fabelfjord holder for tiden på å ferdigstille en animert kortfilm basert på Dunderly-universet skapt av Endre Lund Eriksen og Endre Skandfer. Teaseren som ble sluppet for en drøy måned siden har fått skryt både fra oscarvinnende regissører og en av de ledende animatørene i Pixar, men filmselskapet var avhengig av mer penger for å fullføre filmen.

– Derfor inviterte vi folk til å være med på en folkefinansering av filmen, det som kalles crowdfunding, forteller Fabelfjords daglige leder Merete Korsberg Dalsbø. På kampanjesiden www.dunderlyfilm.com kunne folk gi et bidrag og samtidig velge seg ulike gaver som takk for hjelpen - alt fra en eksklusiv bok basert på filmen til en tegning av et monster basert på seg selv.

– Siden vi manglet penger til den delen av produksjonen som blant annet går ut på å lage pels til monstrene, kalte vi det en pelskampanje og ba om hjelp til at Bulder og de andre monstrene skulle få varm, fin pels til premieren i januar, sier Merete.

Både privatpersoner og bedrifter har støttet opp om kampanjen, sammen med en rekke kjendiser som Joddski, oscarvinner Torill Kove, Per Sundnes, Jussi Adler-Olsen, Tom Egeland og manusforfatter Philip LaZebnik, som skrev Disney-klassikerne "Pochahontas" og "Mulan".

Onsdag i forrige uke, tre dager før kampanjen skulle avsluttes, hadde kampanjen bare fått inn halve beløpet som trengtes.

– Men takket være en fantastisk sluttspurt der mange privatpersoner og flere nordnorske bedrifter har støttet opp om monstrene, endte vi med et godt sluttresultat som gjør at vi får ferdigstilt filmen. 211 privatpersoner og bedrifter bidro på kampanjesiden og innsamlingen endte på 18 888 Euro. Med bidrag som er på vei inn direkte til kontoen vår fra bedrifter som hev seg på i sluttspurten, ser vi at vi i alle fall kommer over 90 %, sier Merete Korsberg Dalsbø.

Sammen med teamet er hun rørt over all støtten fra privatpersoner og bedrifter. – Det er tydelig at både folk og bedrifter særlig i Nord-Norge heier på prosjektet og ville gi et bidrag til å få filmen vår ferdig. Det er veldig motiverende for den siste delen av arbeidet vårt å vite at vi har så mye støtte, sier Merete Korsberg Dalsbø.

Siden det ennå gjenstår litt før Fabelfjord er helt i mål, er det fortsatt mulig å være med på folkefinansieringen. Kampanjen gjennom Indiegogo er avsluttet, men bidrag kan sendes direkte til Fabelfjords konto nr 4750 30 42327.

 

Source: facebook.com/Dunderfilm